Nya amigurumisar...

Julafton är över, och vi njuter av julledighet och lata dagar. En del virkande blir det på kvällarna - väldigt avkopplande! :-D Två små julfigurer:Snögubben kommer ursprungligen från Lion Brand Yarn, men jag har använt den svenska översättningen här. Den lilla tomten kommer från Mia Bengtssons bok "Virka amigurumi" (som var den som fick mig att fastna för detta nya pyssel!!).

Sedan har det blivit dessa två figurer:Grodan blev jag jättenöjd med! Den kommer från denna blog. Jag hittade inga pärlor att ha till händer och fötter, så det fick bli lite improvisation med virkade delar istället.

Den andra figuren ska föreställa en ponny. Dottern sa "Åh, en elefant!" och maken sa "Nej, en hund!". Tja... den ser lite konstig ut, det måste jag ju medge! Men den var rolig att virka i alla fall! Originalet ser ut så här... Får väl göra ett nytt försök vid tillfälle! ;-)

Tack för titten och må så gott!

Många decemberbarn...

I släkten finns många decemberbarn. Under ett par veckor fyller en svågerson, en svågerbonusdotter, svågern själv samt min bror år. Och i år fyller både svågern och brodern jämnt - 40 år. Våra bröder blir gamla, de också! ;-)

Här kommer korten, i födelsedagsordning. Först ut är svågersonen:Nalle till häst från A Country Welcome, hipp hipp från October stamps (tror jag), och lösa bokstäver från Inkywings. En QK-ballong och lite mönsterpapper...

Nästa födelsedagsbarn är svågern:Filur från Kortmakarna, grattisstämpel från Easer, lite QK-detaljer och annat stansat.

Min bror fick detta kort:Ett bi från RubberStampede på Inkywings grattisbakgrund. Lite QK och en stor blomma.

Sista födelsedagen (för den här gången) var svågerbonusdottern:En filur till (Kortmakaren) - denna gång med lösa ögon, och en grattisstämpel från Inkywings. Filuren fick förresten lite extra ballonger, eftersom jag maskade ihop den ensamma ballongen till en bunt. QK-blad till blomman.

Det var allt för ikväll! Nu måste jag rusa - ska till ett nytt stall och provrida på lektion där.

Tack för titten och må så gott!

Två nya små figurer...

Det här med att virka amigurumi var roligt!!!! :-D Och eftersom jag även gillar nallar, så har det blivit två nallar:Den här nallen har fått en egen honungsburk. Mönstret kommer från Ana-Paulas blogg, fast jag valde en annan färg på locket än på burken (och så fick jag inte till locket lika bra som henne...)

Sedan blev det en liten panda:Han är virkad i vanligt akrylgarn som jag försökt "fluffa till" med en kattkarda. Vågade inte borsta så mycket, utan får nog öva på en liten "kladdbit" först innan nästa projekt. Detta mönster kommer från Lionbrand yarns. Fast där var pandan virkat i lurvigt garn (långhårigt garn), vilket känns lite överkurs än. Får se om jag vågar mig på det en annan gång...

Tack för titten och må så gott!

Pysseleftermiddag

I går eftermiddag hade hela familjen en pysseleftermiddag. Maken var i garaget med pyttebil (en hundkoja från 1972 som han håller på att renovera), dottern var i stallet och red, och jag satt vid stämpelbordet. Jag hittade så fina kort på hÄnglars adventskalender, där man använt sig av schabloner och "maskning à la Heidi Swapp". jag blev så sugen på att testa, och så här blev mina resultat:Thomasstämpel från Kortmakaren, likaså God Jul, och pepparkaksgrisen från Octoberstamps. Lite band, några brads och en liten pepparkaksgubbeberlock.Snögubbe från hÄnglar&stÄnglar, snöflingor från Hero Arts, och en God Jul-stämpel möjligen från Inkywings. Stansade löv till blomman, och några brads.

En tredje variant:


En annan snögubbe från hÄnglar&stÄnglar, en God Julstämpel som jag tyvärr glömt vem som gjort, lite band, och lite pärlor och en snögubbeberlock på nål.

Häromdagen gjorde jag faktiskt några andra julkort också:Thomas från Kortmakaren igen, God Jul-bakgrund från Stämpelboden, Julkramar från Arkivet, små fåglar från Hero Arts och återigen en snögubbe från hÄnglar&stÄnglar. Lite QK-detaljer, brads, punchinella, och en CB-bakgrund.

På kvällarna fortsätter jag med mina små amigurumi, men dem har jag inte hunnit plåta än, så de kommer senare...

Tack för titten och må så gott!

RSS 2.0