Nya projekt...

I förra veckan avslutade jag den här lilla isbjörnen:Kinnagarn Jasmine och pärlor till ögon. Egentligen skulle det nog varit lurvigt garn, men jag hade inget sådant, så det fick bli vanligt bomullsgarn. Så här ser originalet ut...

Nästa projekt är än så länge i delar:Jag hittade en virk-a-long på den här bloggen, och tyckte det verkade bli något fint av det hela i slutänden. Ikväll tänkte jag fortsätta med öronen!

För övrigt har skolan varit igång två veckor, och vi försöker hitta vardagsrutinerna i vårt nya liv med ponny. Dottern är i stallet varje dag (ju längre desto bättre, enligt henne!), och jag och maken drar våra strån till stacken (t ex fixar frukost på morgnarna till vår ponny och en annan som sedan i tisdags står inne i stallet på nätterna), fixar torv och gör i ordning i boxen, fixar krok till vattenhink och annat sådant praktiskt som också hör till ponnyägandet. Mycket nytt att lära sig, men väldigt roligt!

Tack för titten och må så gott!


Tre födelsedagar...

Igår var det två födelsedagar: dels min pappa och dels en fd kollega. Pappa fick detta kortet:Nalle från Funstamps, grattistext från Skogstokiga. Mönsterpapper, lite band, några blommor och QK-blad.

Den fd kollegan fick detta kortet:Bakgrundsstämpel från Hero Arts, bi i kruka från Rubber Stampede, och text från Inkido. QK-blad och utstansade blommor samt halvpärlor. En liten blombrad på etiketten.

Fundering: varför blir mina scannade bilder allt som oftast lite sneda?? Tycker jag försöker lägga korten rakt, men ändå blir det väldigt ofta lite snett och vint... Jaja, man ser ju ändå!

Sedan har också ena svägerskan fyllt år. Hon fick detta kort i brevlådan:Flicka från hÄnglar & stÄnglar och text från Arkivet. Mönsterpapper, tygblomma, lite pärlfloss (eller vad det nu heter?), en brad, QK-blad.

De två första veckorna efter semestern har rusat förbi fortare än kvickt. I början av veckan (mån-ons) var maken på kurs i Stockholm, så jag och dottern var ensamma hemma. Och andra kvällen (tisdagen) sov hon över hos en kompis, så då hade jag huset för mig själv. Det händer inte ofta! Måste vara fler år sedan sist, när maken och dottern var uppe hos svärmor en helg... Ovan känsla att gå och lägga sig i ett tomt hus (förutom marsvinen på nedervåningen då, förståss!)...

Tack för titten och må så gott! I helgen ska jag se om jag kan göra färdigt mitt senaste virkprojekt. Det har inte blivit så mycket virkat i veckan, mest stalltid... Och på måndag börjar min ridning!! Yippie!! Äntligen!!

Stor och liten och... Elvis??

Ibland blir det inte som man tänkt sig!

I början av sommaren köpte jag den här boken:Nere i höger hörn finns en panda som jag tycker är jättesöt. Följaktligen virkade jag en sådan. Eller försökte... Makens reaktion igår när pandan fått alla armar och ben fastsydda var: "Du kanske kan kalla honom Elvis?" Han har polisonger! :-( Så här ser han ut, min version:Han får bara en liten bild, men det går att klicka på den så att den blir större... Vad jag kunde se saknades beskrivningen på de svarta lapparna vid ögonen, så jag fick improvisera lite. Sedan tror jag att de hamnade lite snett i förhållande till ögonen. Och så blev nosen väldigt lång. Nåväl. Får se om jag gör ett nytt försök en annan gång...

Då blev jag betydligt mer nöjd med de här två filurerna:En nalle efter ett mönster köpt på Etsy, fast jag gjorde en brunbjörn denna gången istället för en isbjörn. Garnet är Drops Eskimo 100% ren ull, så han blev lite större än mina andra figurer. Ullgarnet var lite knöligt att virka med, och dessutom gick två av ändarna av när jag höll på att sy fast armar och ben. Lite lurigt! Men det blev bra i slutet ändå! Tyckte också han kunde behöva en liten halsduk, så jag använde lite rester (från grodgarnet...)

Sedan har jag gjort den här lilla figuren:Häromdagen när jag surfade runt hittade jag ett nallemönster på franska (!!) här, och jag tyckte han var så bedårande söt. Eftersom jag en gång i tiden har läst franska så tänkte jag att det kanske kan funka att "virka på franska", och det gjorde det. Gissade lite på ett par av orden, men fick faktiskt ihop alla delar riktigt bra, till och med tummarna på händerna. Igår, när alla delar var färdigvirkade, lyckades jag dessutom hitta originalmönstret, och denna gång på engelska, och det finns här. Bloggen är visserligen på spanska, men just detta mönster är en pdf-fil på engelska! Hon hade för övriga många roliga mönster (både på engelska och på spanska) i sin blogg!

Nu ska jag strax gå och fixa lite picknickmiddag till dottern som är i stallet. Det är stallmöte ikväll, och hon åker inte hem emellan.

Tack för titten och må så gott!

P.S. Dottern kommentar när hon fick se pandan var: "Du kanske kan göra öronmuffar som halkat på sned, om du sätter ett litet band mellan de svarta lapparna."

Regn, regn, regn...

Ute faller regnet, och det är sista semesterdagen. Har precis plockat iordning jobbväskan (läs handväskan), och kollat så att jobbtelefon, ID-kort och nycklar finns på plats. I morgon börjar allvaret igen, efter en fyra veckor lång och avkopplande semester...

I går var vi uppe i Bovallstrand och uppvaktade svärmor på födelsedagen. Ingrid gör ofta egna bakgrunder, och jag blev lite inspirerad och plockade fram en gammal stämpel som jag inte använt på länge. Så här blev svärmors kort:Grattisbakgrund från Inkywings, Grattis från Easer, blommor i kruka från hÄnglar & stÄnglar, och splattorna i bakgrunden från Stubby Stampers. Ett band tvärsöver.

Tack för titten och må så gott!

En randig groda

I söndags eftermiddag/kväll var jag hos stämpelkompisen Sara på skaparfest. 10 kreativa damer i olika åldrar samlades och pysslade: gjorde kort, stämplade upp och katalogiserade stämplar, scrappade, virkade och letade inspiration till framtida husrenovering. Jag stod för virkandet (även om jag hade med mig lite stämpelbilder att måla om andan skulle falla på). Som tur var räckte garnet till senaste projektet:En randig groda (eftersom garnet är Marks&Kattens Carro Magic, som jag hittade på Lerdalaboden i Jönköping när vi var på väg till Gränna för några veckor sedan). Mönstret kommer härifrån, och var ganska roligt att göra. Inga knepiga maskor eller vändningar, utan bara vanliga fastmaskor. Små pärlor till nos, och brads och filt till ögon.

Semestern lider mot sitt slut - maken började jobba igår, och jag är ledig denna vecka också. Imorgon blir det nog en tur till IKEA för att köpa lite lådor och annat "bra att ha".

Tack för titten och må så gott!

RSS 2.0