En ny svågerson!!!

Några dagar innan jul fick vi en ny liten pojk i släkten - svågern och hans fästmö fick en liten son. Idag var vi och hälsade på dem och hälsade på underverket. Svårt att tänka sig att dottern varit så liten en gång (och faktiskt ännu något mindre!!)... Förutom en tröja och ett par byxor fick han detta kort:Pojke från hÄnglar & stÄnglar, text från Inkywings. QK-blad och -etiketter. Lite blommor, några brads, lite pärlor och en liten nalleberlock... Upplägget liftat från ett kort på hÄnglars hemsida...

Det är en strålande fin vinterdag (men väldigt kallt), så det får nog bli lite pyssel i pysselrummet i eftermiddag...

Tack för titten och må så gott!

Jul med Penny Black, del 3

Idag tänkte jag visa de två sista (?) julkorten med Penny Black. Denna gång är det igelkotten som klär granen som står i centrum.

Kort nr 1:Igelkotten från Penny Black är kompletterad med God Jul från Ljunggrens. Lite mönsterpapper och ett par brads. Motivet är målat med distresser, och julgranskulorna (?) är ifyllda med gloss gel från My Paper World. Syns kanske inte så mycket på bilden...

Kort nr 2:


Igelkotten tillsammans med God Jul från Arkivet och tre små stjärnbrads. Och så en bit kvarlämnat mönsterpapper från förra året. Gillar det skarpt!

För övrigt fyllde min bror år förra helgen, och till honom skickade jag detta somriga kort:Igelkott från Penny Black, grattis från Inkido (?). Ett par eyelets, lite band och ett par tygblommor fastsatta med en brad.

Vintern är just nu vacker men kall, och eftersom det inte är så många dagar kvar till jul hoppas jag att det inte kommer något töväder denna vecka! Men väderspågummorna pratar ju om fortsatt kallt, så det ser lovande ut! En vit jul i år igen! Det är vi inte så bortskämda med här i Torslanda!

Tack för titten och må så gott!

Jul med Penny Black, del 2

Som utlovat i det föregående inlägget kommer här ännu ett par julkort med Penny Black - de är ju så söta, de där små liven!! Dagens motiv är en igelkott med snöboll:Igelkott från Penny Black, God Jul från Inkywings, bakgrundsstämpel från Laxmi Designs, en QK-etikett och en brad. En QK-snöflinga fastsatt med en blingbrad. Mönsterpapper (förra eller förrförra årets, men jag gillar det skarpt och har kvar lite spillbitar att fylla ut kort med.)

Nästa variant blev så här:Samma stämpel, men God Jul från Kortmakaren. Tre snöflingebrads, men inte så mycket andra krusiduller. Förutom min favvofärg i olika nyanser - blågrönt!!

Jag borde nog börja fundera på att skicka iväg julkorten också... Inte bara lägga dem på hög i pysselrummet jämte listan med mottagare! Ska ta och be maken hjälpa till med att skriva korten!

Tack för titten och må så gott!

Jul med Penny Black, del 1

Det börjar ju dra ihop sig till julkortsskickande, och häromkvällen stämplade jag upp några Penny Black-motiv som jag färglagt och pysslat ihop till julkort. De två första blev så här:Nalle från Penny Black, julros och järneks"fastener" från QK, bokstavspärlor (väldigt pillrigt att sätta fast) och några brads. Tändsticksvikning igen! Gillar den!Samma nalle igen, samt God Jul från Inkywings. Några brads och lite mönsterpapper...

Fler kort följer...

Ute skiner solen från blå himmel, och det börjar närma sig lunch. Några julklappar återstår att köpa, och nedräkningen till julledigheten pågår för fullt. I ugnen står en mjuk pepparkaka och bakar - och förhoppningsvis blir den bättre än förra helgens, som blev lite döbakt. :( Men den var god ändå, om man skar bort lite grann utmed kanterna! :D

Tack för titten och må så gott!

3 * födelsedag

 I lördags var maken och jag uppe hos svågern på Tjörn på tredubbelt födelsedagskalas: svågern själv fyller år nästa lördag, svågersonen fyllde i början av december och svågerbonusdottern i mitten av december. Så tre kort och tre paket hade vi med oss! Från yngst till äldst blev det så här:

Till svågersonen:


Hängel från hÄnglar & stÄnglar och grattis från Inkywings. QK-bokstäver och en ballongbrad samt mönsterpapper.

Till svågerbonusdottern:


Ännu en hÄnglar & stÄnglar-figur (en av mina favvosar), samt grattis från Kortmakaren (tror jag). Stor retroblomma med knapp, samt lite rosaglittrigt "runt-paljetterna"-grejs (kommer inte för mitt liv ihåg vad det heter - är det åldern tros?!?!)

Till svågern:


Inspirerad av Ingrids tändsticksplånskort (finns
här) fick det bli en tårta från Magnolia och en grattisbakgrund från Inkywings. Inte så mycket krusiduller här, inte...

Nu återstår nog "bara" två födelsedagar i släkten i december - min bror och jag själv. Och så ska det komma en ny liten svågerbäbis också - en till födelsedag i denna populära månad! Får se om de prickar in en "ledig" dag?!

Tack för titten och må så gott!

Tre nya krabater

Jodå, jag håller fortfarande på med amigurumisarna!! En ganska praktiskt hobby, för den är lätt att ta med sig, t ex på tjänsteresa. Förra veckan var jag i Finland några dagar, och då blev den här figuren virkad:Den här apan kommer från Mia Bengtssons senaste bok, och jag tror att det får bli en hon. Jag hittade en pysselaffär i Helsingfors när jag var på jakt efter en garnaffär, och där fanns det sådana söta små prickiga knappar att jag var "tvungen" att köpa 5 olika färger. :D Jag ska försöka klura ut något bra att göra med dem till apan - blommor med knappar i mitten tror jag. Garnet är Kinnagarn Jasmine 4/8.

Från Mia B:s senaste bok kommer också den här filuren:


Egentligen skulle huvudbonaden ha blivit en toppluva, men jag tyckte den passade bra som basker, så det fick bli en basker istället. Garnet är ett bomullsgarn som jag hittade i Danmark i våras - cotton nr 8 från Hjertegarn.

I Norge hittade jag ullgarn i fina färger till bra pris, och den här koalan fick bli blågrön:Mönstret kommer från Annie Obachaans bok "Super cute - 25 amigurumi animals to make". Plastnos istället för broderad nos samt säkerhetsögon. Denna gången blev det en glad koala - i boken är han lite ledsen, och min första version finns här. Lite roligt med en glad filur, tycker jag!

Tiden går fort när man har roligt, och när jag tittar tillbaka i bloggen så visar det sig att jag har hållit på med virkeriet i mer än ett år. Det hela började med att dottern sålde jultidningar och jag köpte Mia Bengtssons första bok. Inte visste jag att det skulle bli en passion vid sidan av stämpleriet! Det är nog nästan så det har blivit mer virkat än stämplat, tror jag! Så kan det gå! Men det är fortfarande roligt med stämpelpyssleriet! Borde nog ta och göra några fler julkort - det kom "julkortsreklam" (eller snarare information) från posten igår, såg jag.

Tack för titten och må så gott!

P.S. Klä på er ordentligt om ni ska gå ut - i alla fall om ni har likadant väder som vi har här i Torslanda. -13 var det i kväll igen när vi åkte hem från stallet tidigare...

RSS 2.0