Imorgon är det dags!!

 Ny månad - ny virkalong! Hos Veronica, som denna månad har en kärleksvirkalong att erbjuda...Det ska bli spännande att se vad det blir denna gång!

För övrigt så behåller vintern sitt grepp över Torslanda, och snöflingorna dalar ner idag, om än inte i några mängder... Fast jag tycker att vi har haft tillräckligt med vinter nu!! När kommer våren????

För övrigt håller jag på med ett virkprojekt som är inspirerat av en stämpel som jag har. Några olika mönster i kombination med egna påhitt för att det ska passa ihop, och så får vi se vad det blir i slutänden. Kanske blir det inte alls som jag tänkt mig?? Hade tänkt visa en bild på delarna som är klara hittills, men eftersom datorn är lite dum just nu, så går det inte att tanka över bilder från kameran. Jag får göra ett nytt försök senare, för nu måste jag skjutsa dottern till stallet!

Må så gott och tack för titten!

Haha - min kaninparad lyckades!

Efter lite klurande kom jag faktiskt överens med Photoshop, och jag lyckades klistra in fem kaniner i samma bild! Här är resultatet:
Inte riktigt i virkordning, men mönster har jag hittat här:

1. Denna lilla "Dumbo" har jag hittat hos Idas kreativa. Jag valde dock en grå färg istället, för att han skulle passa in i samlingen. Stora brads till ögon, och filtögonlock. Och en liten rosett. Virkad i akrylgarn.
2. Den här lilla sötnosen hittade jag i Stjernfalls blogg. Rosett på huvudet och bradögon.Virkad i bomullsgarn.
3. Detta är PattyMay, som finns hos Madison. Också här blev det bradögon, samt en liten knapp som dekoration. Likadant bomullsgarn som nr 2.
4. Detta mönster hittade jag i denna blogg. Fast min ser mer ut som att han sitter... Akrylgarn, säkerhetsögon och en liten broderad nos och mun.
5. Sist men inte minst - en kanin med byxor! De var lite pilliga att göra, och passade precis! Bomullsgarn, säkerhetsögon och en broderad nos. Mönstret kommer från denna blogg.


Det är skoj att virka!!!!!!!!!!!! :-D
Tack för titten och må så gott!

Några nya kort...

Häromveckan hade dottern namnsdag. Det är inte något vi firar så där mycket, men ett kort blir det ju alltid, och i år blev det en gammal favvonalle som fick vara huvudfigur:Nalle från Funstamps, och text från Inkywings. QK-alfabete och några pappersblommor ovanpå de stämplade blommorna.

Blev väldigt nöjd med blommorna på nallen, och chansen finns att han kommer att dyka upp på fler kort framöver.

Igår fick vi helt plötsligt en dag över, eftersom vi hade planerat en utflykt till Skövde och en gammal kompis till maken. Tyvärr var vi tvungna att ställa in i sista stund, eftersom makens envisa bihåleinflammation blivit sämre. Så då fick vi en dag hemma istället, och jag tillbringade en stund i pysselrummet. För ett tag sedan pratades det om tulpanens dag, och på reklamskyltarna utmed vägarna finns stora tulpanbuketter. Så det blev ett tulpankort:hÄngel, etikett och text från hÄnglar&stÄnglar, och tulpan, prickar och snurr från SeeD vårsamling (tror jag det är!). Gjorde även här en PostIt-mask mha en QK-tulpan, och duttade dit.

Tycker att det saknas något på kortet, så det är möjligt att det blir en QK-tulpan eller någon liten brad eller något litet annat innan kortet skickas till sin mottagare.

Vintern är ju ovanligt ihärdig i år, och även om det var toppen med vit jul så tycker jag det kan bli vår nu! Men i väntan på det blev det också ett vinterkort med en julgransplundringsfyndstämpel från Kortmakaren. Tror jag ska skicka detta kort till mormor!Igelkott från Penny Black, vintertext från Inkywings och snöflingor från PSX stamps (ett litet set med en snögubbenallen, snöflingor och en text). Och en snöflingebrad.

När jag blir sams med Photoshop ska jag visa upp min kaninparad! Ibland funkar det programmet precis som jag vill, och ibland funkar ingenting! Kanske gör jag saker för sällan där?!

Tack för titten och må så gott!

En födelsedag...

I måndags fyllde svågerdottern år, och vi var uppe på Tjörn i helgen och uppvaktade. Hon hade önskat sig klädpengar, och det fick hon tillsammans med detta kort:hÄnglaflicka med skylt, bokstäver från MaVinci's, Grattis-bakgrund från Inkywings och prickbakgrund från Hero Arts. En blomma och en rosett.

Jag gjorde förresten en egen schablon (mask??) med hjälp av QK-snirklar och en PostIt-lapp, och duttade färg, för att få en egenmönstrad textbakgrund. Jag såg ett papper i en stämpeltidning som såg så läckert ut, och jag hängde inte riktigt med på om det var ett färdigt köpepapper, eller om det var stämplat på något sätt. Får nog experimentera lite till, men kanske vore det bättre med något mer hållbarare än PostIt-lappar då? Efter ett tag gick stämpelfärgen igenom pappret, och det blev inte så bra... :-(

Tack för titten och må så gott!

Nu är den klar!!

I går kväll blev jag färdig med Veronicas virkalongprojekt! En snöflingetjej!! Fast jag valde nog fel garn - akryl istället för bomull. Så därför är det lite svårt att se att kjolen faktiskt är en snöflinga. Är det förresten någon som vet om det går att stärka akrylgarn? Jag gjorde ett litet test med sockervatten och en liten luftmaskekedja, men tyckte inte det blev så bra. Fast kanske hade jag inte rätt proportioner mellan socker och vatten?! I alla fall, så här ser hon ut:Jag hade inget hudfärgat garn, utan bara ett beige, så det fick duga. Detta är första gången jag virkar en människofigur, och jag är jättenöjd! Dessutom var det roligt med lite andra sorters maskor än bara fastmaskor, så jag har lärt mig nya roliga saker!

Tack, Veronica, för utmaningen och mönstret!!

Och tack för titten och må så gott!

P.S. Nu ska jag fortsätta på min kaninparad... Har några delar kvar på sista kaninen...

Virkalong!!

Jag satt o surfade runt lite innan, och hittade denna lilla roliga utmaning hos Veronica. Tänkte jag skulle försöka mig på detta. Har aldrig testat en virkalong förut - så det ska bli spännande!

Nu till garnkorgen! :-)

Tack för titten och må så gott!

Får jag presentera...

...Pricken - en liten hund som virkades fram under jullovet...Svart och grått akrylgarn (Svarta Fårets jubileumsgarn). Mönstret hittade jag på den här bloggen.

Nästa gång det blir virkade alster blir det kanintema...

Tack för titten och må så gott!

De sista julkorten...

I sista minuten innan jul blev ett par julkort ivägskickade:Måste erkänna att minnet är som ett såll - kommer inte ihåg var textstämpeln kommer ifrån, men jag tror järneken kommer från Anitas. (Ska kolla nästa gång jag är i pysselrummet!!)En hÄngel med etikett, och alfabete från Making Memories. QK-julros med blad.

I övrigt har jag svårt att slita mig från virknålen, och några nya amigurumisar blev det i förra veckan när vi firade nyår i England. Bilder kommer senare, för jag har inte tömt över kameran än...

Tack för titten och må så gott!

RSS 2.0