Små fyrkanter...

För ett tag sedan när jag surfade runt på lite olika bloggar så hittade jag det här fina kortet hos Louise, och jag kände att jag ville göra en egen variant. Så här blev det kortet, som ska till brevlådan idag för vidarebefordran till mormor som fyller år i nästa vecka:Text från Inkywings och igelkottar och små blommor från Penny Black. Backgrundsprickar från Octoberstamps. Inga övriga dekoration...

Ute faller regnet, och om en stund ska dottern och jag iväg och titta på dressyrkurs. Och därefter ska vi till "vårt" stall och ta hand om den egna ponnyn och hästen som vi vaktar denna vecka. Jag har faktiskt tagit två rundor barbacka UTAN ATT TRILLA AV! Hurra för mig!

Tack för titten och må så gott!

Nu när jag vet...

... att mottagaren har fått kortet kan jag lägga upp det här:Bi på blomma från Alota, grattisstämpel från Octoberstamps och två små bin från Hero Arts (höger) resp My Heart Stamps for You (vänster). Några blingstenar, och tre QK-solrosor.

Tyckte den snirkliga grattisstämpeln passade ihop med skrivstilstexten på pappret, så därför blev det den texten. Och idén med tre rutor såg jag i någon blogg (kommer tyvärr inte ihåg vilken), och passade på att matcha ihop QK-detaljer med stämpeln.

Den kommande veckan blir det extra mycket hästar, eftersom vi förutom dotterns ponny även ska vara hästvakt åt några kompisar i stallet som är borta på semester. Hästen vi ska passa är 25 år och har haft ont i sina ben, så vi ska ta det väldigt lugnt och mest skritta. Det lutar åt att jag ska rida deras häst, och dessutom barbacka. Vågar knappt tänka på hur länge sedan det är jag gjorde det...? Hmmm... Kan det ha varit i tidiga tonåren? Då är det ju ett tag sedan! Tror inte jag ridit barbacka sedan jag började rida igen i "vuxen" ålder för ett antal år sedan när vi bodde i Skövde... Kan bli spännande!

Tack för titten och må så gott!


Två små figurer till...

Från boken Super cute - 25 amigurumi animals to make (av Annie Obaachan) kommer följande två små figurer:

En bekymrad liten nalle med rosett runt halsen och säkerhetsögon, och en apa med filtansikte och bradögon. Apans öron är gjorda av "rullar" istället för virkade cirklar som sedan dubbelvikts. Man virkade en lång kedja lösmaskor och sedan en rad med fasta maskor. Av detta gjorde man en rulle/kanelbulle/rulltårta och sydde ihop, innan man sydde fast rullen som öra. Roligt med en annorlunda teknik! Båda två är gjorde i Svarta Fårets jubileumsgarn.

Sommarvärmen har tagit en paus, och idag har det regnat mest hela förmiddagen. Jag har varit och inne och städat lite i pysselrummet, vilket var väldigt välbehövligt!!

Tack för titten och må så gott!


Nya stämplar!

Snubblade över en blogg häromdagen med gulliga stämplar, så jag var bara "tvungen" att köpa några. Här är första kortet med mina nya stämplar från Skogstokiga:Bakgrundsprickar från Hero Arts, men övriga stämplar (jordgubbsflickan, blommor i tre storlekar, blad, etikett) kommer från Skogstokiga. En bit band tvärsöver, men inga andra dekorationer.

Maken och dottern är i stallet, och jag tror att jag ska ta med mig en bok ut i skuggan en stund. Hittade en något annorlunda bok i stan för ett tag sedan: Stolthet och fördom och zombier av Seth Grahame-Smith men baserad på Jane Austens klassiker Stolthet och fördom. De snälla, rara systrarna Bennett har lite andra talanger i denna boken, kan man säga. Boken kan rekommenderas till den som gillar lite udda böcker! ;-)

Tack för titten och må så gott!

Två nya igelkottar

Idag är det lite behagligare temperatur ute - nästan svalt, i jämförelse med den tryckande värmen som var häromdagen. Kan bli lite för mycket av det goda också ibland!

Har suttit en stund på förmiddagen och pysslat ihop två kort. En sommarhälsning till mormor:Igelkott från Penny Black och Glad är bokstäver från Inkywings. Sommar från QK liksom de små bladen. Några små pappersblommor, samt etiketter från gömmorna, och lite brads.

I söndags var vi och hälsade på en kollega till mig, vars make har två Jaguarer. Min make är också väldigt intresserad av gamla bilar, och har en gammal hundkoja (Mini) ute i garaget som han håller på att renovera. Så i söndags fick han åka med i en av Jaguarerna, en XK nånting (120?). Mat och bad och prat stod också på programmet. Så ett litet "Tack för senast"-kort tyckte jag var på sin plats ("tack för senast" står inne i kortet!):Igelkott från Penny Black och text från Arkivet. Tre brads i ena hörnet. Mönsterpapper.

För övrigt var vi på genrep av Vita Hästen ute vid Gunnebo Slott igår kväll. Maken är kompis med en av dem som är med i teatern, och han ringde och bjöd in oss. Som tur var uppförde sig vädret ganska bra, och det kom bara lite regn. Föreställningen var riktigt bra, med komiska poänger och mycket sång och musik och bra skådespelare. På det hela taget en bra kväll!!

Tack för titten och må så gott!

Tänk om jag hade en liten, liten apa...

oompa, oompa, fallerallera!

Den enda figur jag hann med i Elisabeth Dohertys bok Super Happy Cute Crochet var den här apan, som inte var så liten:Han var ganska klurig att virka, med fem tår på varje fot (som jag tror blev felvända för jag tolkade höger och vänster fel), och en nos som det nog stod fel i mönstret för den blev VÄLDIGT bred (och fick göras om!). Dessutom tror jag att lyckades virka det ena benet ut och in, för maskorna ser annorlunda ut. :-( Hmmm... Ändå tycker jag att jag virkade på samma sätt som jag brukar? Kanske ska kolla mina andra figurer med två ben - det kanske är likadant på dem??

Nu väntar figurer från Annie Obaachans bok Super cute - 25 amigurumi animals to make. Den boken köpte jag på Foyles tidigare i våras/försomras när jag hade några timmar över i London på väg på tjänsteresa. Mycket gulligt finns det i den boken!

För övrigt är det nu fyra veckors semester som ligger framför oss. I år blir det en ganska lugn semester, mestadels på hemmaplan och med bara några korta utflykter, eftersom vi har Freddy som är ganska ny i familjen fortfarande. Vi har nu varit ponnyägare i drygt tre veckor!

Tack för titten och må så gott!

Två hejande igelkottar

Igår när vädret var lite sisådär och vi hade en lugn hemmadag så blev det lite stämplat i pysselrummet. Gjorde kort till maken och dottern "bara för att". Så här blev dotterns kort:Igelkott från Penny Black och text från Inkywings. QK-blad, -etikett och -"knappband". Blingbrads till blommorna. Eyelets. Lite band. Knappar.

Maken fick ett kort med samma igelkott, men lite andra färger:Igelkott från Penny Black. QK-bokstäver och -blad. Brads, eyelets, etiketter inköpta för länge sedan. Lite band.

Nu ska jag sätta mig i soffan en stund och fortsätta på senaste amigurumin.

Tack för titten och må så gott!

RSS 2.0