Tillbaka igen!

Nu har vi fått ordning på datorn igen! Tror att det delvis var vår okunskap och delvis tekniska problem, men nu är det i alla fall löst!

Förra helgen var vi nere i Blekinge hos mina föräldrar och lämnade av dottern som skulle på ridläger. Passade också på att uppvakta mamma på födelsedagen med följande kort:Flicka från hÄnglar & stÄnglar, och text från Inkywings. Några utstansade blommor och små QK-löv (stämplade på), samt några brads och lite häftklamrar.

Till helgen är det 10-årsjubileum på Papperskraftsmässan. Dit hade jag gärna åkt, men det går inte eftersom vi ska hämta hem dottern igen. Annars hade det varit roligt eftersom det faktiskt är 10 år sedan jag var där för första gången. Då var vi inte så många! Det var innan stämpel- och scraphobbisarna vuxit sig så stora som de är idag... Glitterlim (Stickles) köpte jag, kommer jag ihåg - många färger! :D

Nu väntar en stund i virksoffan! Långfingret har läkt och det syns inte så mycket av förrförra veckans brännsår. TUR!

Tack för titten och må så gott!

Datorstrul och virkpaus

För tillfället har vi strul med internet här hemma, så just nu lånar jag makens jobbdator för en kort uppdatering. Internet funkar ibland och ibland inte... :-(

Och så kommer jag att ta en virkpaus på några dagar, eftersom jag "brände" mig i handen i fredags när vi skulle lasta av dotterns nyhemkomna ponny från transporten. Fastän vi fått instruktioner om hur vi skulle bära oss åt så funkade inte praktiken som det var tänkt. Ponnyn, Freddy, backade av transporten fortare än vad vi var beredda på, och jag släppte inte efter på linan i samma takt. INTE bra - det gjorde väldigt ont! Så nu ska blåsorna på vänster långfinger läka innan jag sätter mig med virknålen igen... Tålamod, tålamod!

Dagens lärdom som nybliven ponnyägare: använd handskar vid urlastning av ponny!

Tack för titten och må så gott!

Klippt o klistrat...

...har jag gjort på dagens första kort:


Ett QK-träd som stämplats med bladrankor från Hero Arts (stor bakgrundsstämpel), och små vita blommor embossade i vitt från CDees. Grästuvor från Third Coast Rubber, humlor från hÄnglar & stÄnglar, och ett okänt moln. Ingrids fina sommarord från Inkywings, och ett litet bi från Hero Arts.

I eftermiddags var vi på födelsedagsfika hos svärfar. Han fick detta kort:Träd från Stampington, stort grattis från Inkywings och blandade småstämplar som bakgrund från Hero Arts. Utstansade blommor fastsatta med brads.

Tycker det är svårt med kort till herrar, för jag har inte så mycket stämplar lämpliga för det ändåmålet. Men det här trädet tyckte jag var ganska neutralt och inte så puttenuttigt. Och svärfar blev glad - det var roligt!

Hos Gunvor hittade jag en utmaning: visa ditt första bloggkort. Jag har ju inte hållit på med detta så länge, men så här såg första kortet som hamnade i bloggen ut:

Stämplar från hÄnglar & stÄnglar och Inkywings

Den här hÄngeln är en av mina favvosar!!!

För övrigt hade vi en bra ponnyprovarutflykt igår, och någon gång mot slutet av nästa vecka ska vi förhoppningsvis åka med ponnyn på besiktning. Går han igenom så är vi ponnyägare om mindre än en vecka. Känns spännande och lite läskigt, och dottern LÄNGTAR (dagens underdrift!!) tills han kommer hem till oss.

Tack för titten och må så gott!

Egen design!

I våras köpte jag lite amigurumiögon i olika storlekar från Suncatcher Eyes i olika storlekar och olika färger. De flesta paren var ganska små (6 resp 9 mm i diameter), men jag valde även några stora (18 mm i diameter). Dessvärre var det svårt att hitta mönster som passade till ögonen, så därför fick jag för mig att hitta på ett eget mönster. Så här blev resultatet:Jag hittade ett melerat garn på Coop som var lite, lite tjockare än de två andra sorterna jag har hemma (Svarta fårets jubileum och Kinnagarn Jasmine 8/4), och tyckte att det kunde passa bra. Det svåra med säkerhetsögon är att de lite större storlekarna har ganska stora "pinnar" på baksidan, och jag tycker det är svårt att få igenom pinnarna mellan tätvirkade maskor. Med den lilla figuren kunde jag måtta ut var ögonen skulle sitta och lämna ett par maskor som luckor. Designen är inte så originell, och det finns säkert massor med liknande figurer ute i världen, men just denna är virkad efter eget påhitt... Det gav faktiskt medsmak att hitta på eget!

Ute faller regnet idag igen, och nu ska jag sätta mig en stund i virksoffan innan det är dags att krypa till kojs inför veckans sista arbetsdag. På lördag väntar ponnyprovarutflykt söderut!

Tack för titten och må så gott!

Ett par nya kort...

Förra veckan var en intensiv jobbvecka - jag var på tjänsteresa i England hela veckan (åkte söndag morgon och kom hem fredag kväll). Virkeriet var med, men blev liggande i resväskan hela veckan, för det var jobb från morgon till kväll, och sedan fanns ingen ork till pyssel. :-( Men jag hann i alla fall med ett par timmar i ett VÄLDIGT varmt London, och jag tog en tur till BladeRubber och Foyles och Covent Garden - mina favvoställen i den stan. Inte så mycket shoppat dock - bara en amigurumibok: Super Cute - 25 Amigurumi Animals to Make, av Annie Obaachan. Vad jag vet finns den inte på biblioteket, och den hade en del roliga mönster som jag ska testa så småningom.

Ett par nya kort har det blivit denna vecka:På mässan i Kungälv häromsistens investerade jag äntligen i en stämpel från The Greeting Farm. Inte riktigt den jag hade tänkt mig, men jag är supernöjd med denna också!

Flicka från The Greeting Farm, bakgrund från Hero Arts och Hejsan från Inkywings. Lite glitterlim på blomman i håret, och pyttesmå blommor med minibrads på blommorna hon har i handen. Avklippt kant på högersidan och lite mönsterpapper som sitter fast på insidan...

Nästa kort är återigen en hÄngel. Det har ju varit ganska somrigt ute de senaste dagarna, så det blev ett blomsterkort: Flicka, blåklockor och blad från hÄnglar&stÄnglar, samt prästkrage från Magnolia. Brads och lite band, lite glitterlim på vingarna.

Nu har dottern kommit hem från skolan, så vi ska äta lite mellanmål.

Må så gott och tack för titten!

RSS 2.0