Lite gammalt, lite nytt...

Tänkte det kunde vara dags att visa lite kort, och visa att jag faktiskt sitter vid pysselbordet ibland också, och inte bara i soffan med virknålen i högsta hugg! ;-)

Först ut blir Alla hjärtansdagkortet som maken fick:Jag såg ett så fint kort på hÄnglars blogg då för drygt en månad sedan, så jag ville göra min egen variant. En öppning i kortet, och så tittar ett hÄnglapar fram. Några rosor, och bokstäver från Making Memories. Jag hittade inte min Alla hjärtansdag-stämpel, så det fick bli en "hemmastämplad" variant istället.

Nästa kort är ett födelsedagskort som svågersonen fick för ett par veckor sedan när vi var hos dem på kalas:Pojke från Alota/Easer (tror jag?), grattistext från Inkywings, och annan text Making Memories. QK-ballonger och en QK-tag fastsatt med brad, och så lite mönsterpapper.

Idag har jag gjort ett försenat namnsdagskort till pappa. Tänkte han kunde få det nästa vecka när vi åker hem till påsk:Mus från Whippersnapper, och namnsdagstext och snurklor från Aud Design. En liten bit band, några pytteblommor fastsatta med pyttebrads.

Sist ut är ett kort som är lite inspirerat av Ingrids fina, stilrena vårkort. Det har ju faktiskt varit väldigt vårigt i luften de två senaste dagarna, och i eftermiddags hittade jag små spröt i rabatten. Jag tror i och för sig inte att det är krokus, utan påskliljor, men i alla fall! Våren är på gång!!!


Krokus från My Heart Stamps for You och prickbakgrund från Hero Arts. Fyrkantiga brads och en liten rosett om hörnet blev enda dekorationerna.

Idag är det fredag, vilket för min del innebär ridning och fredagsmys. Jippie! Idag väntar dressyrlektion...

Tack för titten och må så gott!

Senaste nytt på virkfronten

I helgen har det varit ganska soligt ute, men inte har maken och jag kommit ut och promenerat för det. Å andra sidan har jag varit på dressyrkurs i stallet, så jag har fått min beskärda del av motion i alla fall!! Igår gick det sådär, för hästen blev ganska pigg på slutet (läs: för pigg för min smak), men idag gick det mycket bättre. Det är SÅÅ roligt att rida!!! :-D

På kvällarna blir det en del virkande, och här kommer de senaste små figurerna:Den här tigern hittade jag här, och han är virkad i Kinnagarn Jasmine 8/4. Han har en svans också, men den syns inte på bilden...

Sedan blev det ett litet bi:Även detta mönster kommer från FaveCrafts, men här blev det Svarta Fårets jubileumsgarn istället.

Sedan lånade jag en bok på biblioteket: Japanese Crafts: Amigurumi av Kyuuto! Eller något sådant?! Först tyckte jag det bara fanns stora figurer, och det är inget jag vågat mig på hittills, men när jag bläddrade igen så hittade jag den här lilla nallen (Little Teddy Bear):Även han är gjord av Svarta Fårets jubileumsgarn.

Vid nästa genombläddring, där jag även läste storlekarna på figurerna, hittade jag den här sötnosen:Han skulle egentligen ha haft en tofsrad på huvudet, men jag hoppade över det för jag tyckte att han blev bra ändå! Tittar man riktigt noga ser man att ena vingen är lite större än den andra, för jag missade ett varv på den första jag virkade, och var för lat för att virka en tredje. Jag försökte jämföra när jag var halvvägs på vinge nr 2, men uppenbarligen blev det fel! :-( Tycker fortfarande det är svårt att räkna varv... Övning ger väl färdighet, även här! Hoppas jag!!

Jag får väl se om jag provar något mer mönster ur boken! Det som var bra, tyckte jag, var att mönstret var annorlunda uttryckta: med symboler istället för ord (fast inte runda diagram som tydligen är den japanska varianten, om jag förstått det hela rätt), vilket gjorde att det blev ganska lättläst. Och så fick man även lite tips på var ögon och kroppsdelar och sådant skulle monteras på kroppen. Det finns faktiskt en fjäril som jag är lite sugen på att testa - får se om det blir det lite senare. Först ska det bli en kanin till, efter ett mönster som jag inte provat än.

Tack för titten och må så gott! Nästa gång kommer ett födelsedagskort (eller två) och ett eller annat namnsdagskort...

Jag glömde ju denna!

Igår kväll när dottern och en kompis som skulle sova över tittade på Melodifestivalen så hade jag och maken Austen-frossa med Lost in Austen. En engelsk (!) tvserie om en tjej vars favvobok är Stolthet och fördom av Jane Austen. En dag öppnas en dörr in till Stolthet-och-fördomsvärlden, och huvudpersonen i boken försvinner in i nutiden medan tjejen fastnar i dåtiden. Rolig och romantisk serie med annorlunda handling. Vi såg alla fyra avsnitten igår!

Och då gjorde jag klart den här lilla filuren: en cirkusapa.Mönstret kommer från boken "Virka läskigt söta figurer" av Christen Haden. Jag lånade den på biblioteket för ett tag sedan, och detta var det enda mönster jag fastnade för i den boken. Lite klurigt att virka, eftersom det till skillnad från andra amigurumis som jag gjort var "avslutade varv" (varv som avslutades med smygmaska) istället för att man "bara" virkar i spiral. Av någon anledning var det mycket svårare, och jag fick inte riktigt till rätt antal maskor. Men slutresultatet blev ganska OK i alla fall!

Nu väntar dottern på att vi ska åka till stallet!

Tack för titten och må så gott!

Nu är det vår!!

I alla fall i pysselrummet!! Fast nästan ute också idag - maken och jag tog en promenad i vårsolen i förmiddags. Vindstilla och sol och alldeles jätteskönt ute! När vintern är sådan är den faktiskt helt OK!! :-D

Så då blev det ett par vårkort vid pysselbordet sedan. Först ut ett tulpankort:


Tulpanerna från My Heart Stamps for You, bokstäverna från Ma Vinci's, och prickar och droppar från Aud Design. Några brads ("normalstora" och pyttesmå), QK-etiketter som jag hittade i min ask med överblivna delar, lite band och en liten Handmade-berlock.

Ute tror jag att vi får vänta på krokusar, i alla fall på vår tomt för den är ganska skuggig. Vid pysselbordet blev det dessa här så länge:


Krokusar från My Heart Stamps for You och text från Inkywings. Lite papper och några brads och så var det klart!

Denna helgen, som inte är slut än, har varit väldigt avkopplande! Mycket pyssel och mycket ta det lugnt och inte en massa måsten som det blir ibland. Välbehövligt!! Och om en stund ska dottern och jag åka till stallet. Hon ville rida ut, så då blir det en liten promenad till i solskenet!! :-)

Tack för titten och må så gott!

Jag hann inte med!!

Inkywings fyllde 10 år i februari, och hade tävlingar som pågick nästan hela månaden. Av någon anledning var det fortfarande inte tillräckligt med tid för mig, så mina kort hann aldrig bli uppladdade. Så de kommer här istället:

Först ett kort inspirerat av designteamets kort här:Inspirationskortet hade rosor istället för utstansade blommor, men jag valde en mer "kuvertvänlig" variant. Annars vore rosor finare, tror jag... Gillade detta kortet för det var var annorlunda skuret och ganska enkelt att göra!

Nästa kort blev ett födelsedagskort:Jag fick äntligen tag på den här ängeln - har försökt vid ett par tillfällen tidigare, men då var den slutsåld. Men nu är den MIN!!!

Även nästa kort, inspirerat av en skiss, blev med den nya ängeln:Här valde jag olika varianter av min favvofärg - blågrönt, eller petroleumblått eller vad den nu kallas. Gillar den skarpt, i pyssel och på tröjor!

För övrigt har vi haft två dagar med strålande sol, och nästan lite vårkänslor, även om det fortfarande är kallt. Tydligen lovar man fint väder på lördag, så då kanske man kan åka på någon liten utflykt i vårsolen, och ta med varm choklad att njuta av?! Vi får väl se...

Tack för titten och må så gott!

RSS 2.0