Senaste virkerierna...

Idag var det hela 17(!) grader varmt när jag åkte från jobbet! Vågar man tro att värmen har kommit?!

Mina två senaste virkalster är de här två filurerna:En nalletjej i Svarta Fårets jubileumsgarn från boken Amigurumi World Seriously Cute Crochet av Ana Paula Rimoli. Även denna blev lite "avlång" i ansiktet, men jag vet inte riktigt varför för jag följer mönstret till punkt och pricka. Tycker inte att proportionerna skulle förändras av olika garnsorter, men vad vet jag?!

Sedan har jag även gjort klart den här kaninen:Den är från Mia Bengtssons bok och har legat i bitar i virklådan medan jag virkat från biblioteksböcker istället. Och i helgen var det dags att göra klart. Han är virkad i ett grå-vitt-melerat garn som jag hittade i en garnaffär i Danmark när jag var där på tjänsteresa för ett tag sedan. Brads till ögon. Ingen nos och mun, åtminstone inte än. Funderar på om han vill ha det...?

Tack för titten och välkommen åter!


Igår regnade det...

...och då var det en perfekt ursäkt för att hålla på med pyssel istället för trädgårdsarbete!! :-D Dottern var i Kristinehamn och var medhjälpare på distansritt-tävling ("hinknisse"), så maken och jag hade dagen för oss själva. Förutom en promenad i regnet och lite engelsk TV-serie (Vi möts igen - gammal serie som vi hittade på Movieline häromdagen) så blev det några timmar vid pysselbordet för min del (och några timmar i garaget för makens del). Här är resultatet:

Först ut blev ett födelsedagskort till brorsdottern. Vet inte om hon börjar bli för gammal för nallar, men jag tycker denna är helt bedårande!!!Nallestämpel från Stampavie/Penny Johnson och Grattis från Inkywings. En liten blomsterberlock som är målad (syns inte så tydligt...), lite band, brads, QK-etiketter och knappband, spellbinderramar.

Sedan blev det ett par födelsedagskort till dotterns kompisar:Blomsterflicka från hÄnglar & stÄnglar, grattiscirkel från Aud design. Lite band, QK-blad, utstansade blommor, etiketter från en låda med div tillbehör, och en ros.Här blev det en tjej från The Greeting Farm, banderoll från hÄnglar & stÄnglar och grattiscirkel från Aud design. Band, en paketberlock, en ros, och två spellbinder-bitar.

Det blev också ett morsdag-kort - det är ju inte så många veckor kvar...Blomsterflicka från hÄnglar & stÄnglar, text från Inkywings. Lite band och blommor samt QK-blad.

Nu väntar dottern på att vi ska kolla på gårdagens avsnitt av Merlin, så det är dags att skutta till TV-soffan!

Tack för titten och välkommen åter!

Utlottning!!! (Fast inte hos mig!!)

Mia Bengtsson - som skrivit Virka amigurumi - har utlottning av en massa "godis" i sin blogg!!Vem skulle inte vilja vinna detta?!?! Här kan du ta en lott...

Tack för titten! Nu ska dottern och jag iväg till stallet! :-D

Färgglada djur

Nu är det ett tag sedan jag skrev här, men tiden försvinner fortare än kvickt! Det är redan början av maj, och löven på träden är precis nyutslagna och så där härligt vårgröna som de bara är en kort tid. Njut medans det varar! I min ungdom i Blekinge gick cykelvägen till högstadieskolan genom en bokskog, och det kan jag sakna här uppe i Göteborg. Här finns inte mycket bokskog, åtminstone inte vad jag vet. På vårarna kunde man nästan se löven slå ut - det var skillnad på löven på morgonen och på eftermiddagen! (Eller också är det minnet som spelar mig ett spratt...? Det är ju trots allt "några" år sedan...)

I alla fall...

Nu har jag testat några mönster i senaste biblioteksboken (Amigurumi World Seriously Cute Crochet av Ana Paula Rimoli). De var riktigt roliga (förutom en liten detalj på en av figurerna!), fast jag tyckte nog inte proportionerna blev lika bilderna... Så här blev mina alster:Först ut var en liten rosa kanin, med mönstrade öron (och munnen lite på sned). Det fanns flera stycken smådjur med samma huvud och kropp, och sedan olika detaljer i form av öron osv. Fiffigt!

Sedan blev det en igelkott:Ganska lättvirkad, förutom "piggarna" som var VÄLDIGT tråkiga - en massa luftmaskor som skulle virkas fast på ryggen i bågar, och det var ganska bökigt om man är ovan (vilket jag var!).

Sedan blev det en färgglad hund i grönt och blått:Lite framtung med sitt stora huvud, men jag lyckades få honom balanserad nog att "sitta fint".

Alla tre figurerna är virkade i Svarta Fårets jubileumsgarn.

Det har faktiskt blivit en liten sköldpadda också, efter samma mönster som den rosa kaninen, men dels valde jag nog fel färg till kroppen (ljusrosa!), och dels är proportionerna konstiga (jämfört med bilderna i boken), så den ser mer ut som en rosa bebis med gul puckel än en sköldpadda. :-(  Den finns inte på bild...

Nu har jag bara ett par dagar kvar med denna boken - därefter måste den tillbaka till biblioteket. Sedan återstår bara en bok, av Elizabeth Doherty (om jag minns rätt)... Sedan får jag väl vänta på Mia Bengtssons nya bok! :-)

Tack för titten och må så gott!

RSS 2.0