Mässdag!

Idag har jag varit på mässa. Eller rättare sagt två mässor. Först styrde jag kosan mot Kviberg och symässan, och jag körde bara fel en gång på vägen dit! :) Gamlestaden är jag inte i så ofta, så jag hittar inte där alls, så det fick bli en liten omväg om SKF:s huvudkontor på vägen. Men sedan gick det bra!

På mässan var det mycket tyger. Jag hade hoppats hitta något fint garn att virka amigurumi av, men jag hittade inget som jag gillade. Däremot hittade jag lite andra roliga saker:

* en symaskinsspolask - som jag tänkte ha distressinkmålarfärg i istället
* en trådskärarsak - så jag kan ta med mig virkgrejer när jag reser (tänker mest på flygresor, och att en sax kanske inte är så bra att ta med sig ombord)
* stuvbitar med sidentyg - att "fordra" amigurumiöron med
* nålar - att sy ihop amigurumidelar med
* pärldelar att göra pärlänglar av

Därefter gick färden till Eriksberg och stämpelmässa. Jag kom dit lagom till det öppnade, och strosade runt bland alla båsen/företagen. I år var jag ovanligt förberedd och hade med mig en handlingslapp med vad jag ville ha - eller snarare inte ha. Vilka distressfärger jag har och spellbinders. Mitt minne är bra men kort! ;) Så förutom några fler distressrefiller och en spellbinder så blev det snögubbestämplar (fyndpris hos Kortmakaren!!) och lite pärlor och charms.

Så jag är riktigt nöjd med dagens mässutflykt!!!

Två ytterligare julkort har blivit färdiga:God Jul-stämpel från Arkivet och järneksswirl från Slöjddetaljer. QK-pepparkakspar med kristyr av "embossingpennor".

Nästa kort är inspirerat av detta kort:Julgran från Prickiform och bård från My Paper World. En QK-stjärna på toppen, och lite brad-kulor. Ingen text än - har inte riktigt bestämt mig än...

För övrigt har jag fått rida Freddy två gånger denna vecka - två gånger!! Först i onsdags när dottern var hemma från skolan med ont i huvudet, och sedan igår när hennes klass ordnade disco för en mellanstadieskola. Riktigt roligt, även om det känns som att han är lite i minsta laget. Han är mysig! (Och världens bästa ponny, enligt dottern!)

Tack för titten och må så gott!

Tidningsinspiration och tålamod

Jag har plockat fram mina distressinkrefiller (eller vad det nu kan tänkas heta på stämpelsvenska??) och målat några motiv i eftermiddag. De torkar ju aldrig!!!!!!!!!!!! Jag målade motiven, och gjorde sedan iordning resten av kortet, med mönsterpapper, blommor, textstämplar etc. Fortfarande inte torrt!! Jag har småstädat lite i huset. Fortfarande inte torrt!! Hoppas det hinner torka tills imorgon, för då är det tänkt att kortet ska följa med dottern på kalas!

Ett par till julkort tänkte jag visa istället - denna gång är inspirationen till layouterna hämtad från en Magnoliatidning som jag hittade i pysselrummet.Igelkott från Penny Black och God Jul från Arkivet. Bårdstämpeln kommer från My Paper World. Lite mönsterpapper, lite guldband och några guldbrads.

Och nästa kort blev så här:Snögubbe från hÄnglar & stÄnglar och text från Inkywings. Ett par QK-snöflingor och ett par snöflingebrads. Och mönsterpapper.

Igårkväll och i natt var det riktigt ruskväder, med stormbyar och regn och rusk, och även i morse var det otrevligt ute. Nu skiner däremot solen från en klarblå himmel... Det är skönt!!! Och så är det fredag!!

Tack för titten och må så gott!

Ett par nya julkort...

Nu har mönsterpapprena åkt fram, och så här blev de två första korten:


En liten hÄngel i en strumpa, och en god jul-stämpel från Prickiform. QK-julros, liten bård (Martha Stewart-stans som jag suktat efter ett tag och slog till på på Papperskraft) och mönsterpapper.

Nästa kort blev så här:


En snögubbe från hÄnglar & stÄnglar, och text från Arkivet. Band, bårdstans igen och en snögubbeberlock. Och mönsterpapper. En hemmagjord biljett till texten.

Helgen bjöd på strålande höstväder med sol från klarblå himmel, och sedan kom höstrusket. Fast det är ganska mysigt det med... i alla fall om man inte måste vara ute i det! Även om det blir mörkt och ruskigt så gillar jag hösten också! Nu ska jag sätta mig i soffan och virka lite innan jag skuttar i säng.

Tack för titten och må så gott!

Två nya julkort!

Tänkte jag skulle visa de två andra julkorten jag gjorde i söndags... Inte heller på dessa kort finns något mönstrat papper, och inte så mycket "krusiduller". Stämplar och några få dekorationer blev det.

Det första kortet är inspirerat av någons kort som jag sett på en blogg någonstans. Tackar denna okända inspiratör och ber om ursäkt för mitt dåliga minne!


Julgran från Prickiform, text från Inkywings och god jul från hÄnglar & stÄnglar (tror jag?!) Halvpärlor till julgranskulor och en stjärnbrad. Och en bandbit. Och embossing - det hör julen till, tycker jag!

Nästa kort blev så här:God jul-bakgrund från Stämpelboden (möjligen Vilda stamps nu?). QK-gran med QK-stjärna, en julgransberlock och lite band i hörnen.

Tack för titten och välkommen åter!

P.S. Tyckte också det var dags att plocka fram lite höstlöv i rubriken... Det börjar bli ganska fina färger ute i naturen nu! :)

Nu har vi en tonåring i huset!

I fredags fyllde dottern 13 år och blev följaktligen tonåring. Som vanligt i vår familj när det är födelsedag så bjöds det på frukost på sängen med sång och paket. I år blev det mest hästprylar - namnskylt att sätta på boxdörren, ett nytt schabrak att ha under sadeln, lite olika krokar och småpryttlar för att få lite bättre ordning i stallskåpet. Dottern var klart nöjd!!! :D

Dessutom fick hon ett kort och en amigurumi:

Utsidan:Insidan:Flickor från hÄnglar & stÄnglar, snirkelgrattis från Easer och det andra grattis från Arkivet. Mönsterpapper, några blommor, lite band och några brads.

Det blev ett sk värmeljuskort i år, men istället för värmeljus hade jag vikit 4 små lådor och lagt små presentkort i. Klart uppskattat av dottern!

Sedan hade jag virkat en liten tårta:Den är väl ca 5 cm hög inkl lågan på ljuset, och mönstret kommer från boken Gourmet Crochet av Christen Haden och Mariarosa Sala. Den boken hittade jag tidigare i höstas när jag var i Oslo på tjänsteresa och tog mig en kvällspromenad till en bokhandel.

Märks det förresten att dotterns favvofärg är turkos?? ;-)


Idag har jag börjat med julkortstillverkningen. Det var riktigt roligt! Så här blev det första:


Jultext från Arkivet och en liten snögubbe från Hero Arts. Bården kommer jag inte på rak arm ihåg var den kommer ifrån... Ska kolla till nästa gång... En julgransbrad och lite duttad färg. Och inte ett enda mönsterpapper!!!

Ska visa ett par till julkort utan mönsterpapper nästa gång. Och jag som köpte fina julpapper på Papperskraftsmässan förra helgen!? Nåja, de kommer nog till användning!!

Tack för titten och välkommen åter!

En elefant balanserade...

...på en liten, liten spindeltråd...   Så började en sång som dottern lärde sig på dagis. En evighetssång som har fastnat i minnet, och som jag blev påmind om när jag gjorde dessa små figurer:En gammelrosa elefant vars mönster jag hittade här. Den är virkad med Svarta Fårets jubileumsgarn, och har filtögon.

Vid något tillfälle när jag satt och surfade hittade jag ett mönster på Winston, och min version blev så här:Just nu hittar jag inte tillbaka till mönstret, bara till hemsidan där det fanns, och det var denna. Ska se om jag kan hitta mönstret en annan dag. Men förklaringen till gårdagens inlägg - "slurf" betyder snabel på holländska!

Tack för titten och må så gott!

En födelsedag...

... ska dottern fira ikväll, så om ett par timmar ska vi skjutsa bort henne till kompisen som har fest. Med sig kommer hon att ha detta kort:Igelkott från Penny Black, grattis från Arkivet. Några blommor och brads och mönsterpapper.

I veckan har det inte blivit så mycket pysslat, för jag har varit på tjänsteresa i Skottland. Möten och intervjuer hela dagarna, och renskriva anteckningar på kvällarna. Dock blev det lite tid över i samband med byte av flyg, och sista kvällen tog jag mig lite tid till pyssel också. Då gjorde jag klart en liten filur med "slurf" (hittade ett mönster på utländska som jag var tvungen att testa!!)... Bilder kommer imorgon, eller så fort jag har plåtat honom.

Tack för titten och må så gott!

RSS 2.0