Längtar efter våren...

...gör man en dag som denna! Dottern var och tittade på dressyrtävlingar på GFRK (Göteborgs Fältrittklubb) medan maken och jag tog en promenad ute i solskenet. Strålande skönt och vackert! Frost på grenarna, men ändå droppade det från träden - mycket mysko. Kanske droppade det från grenarna högst upp i träden, de som nåddes av solens strålar?? I alla fall blev jag inspirerad till ett par vårkort! Först ut ett kort som nog hamnar i mormors brevlåda:Tulpan och bakgrundstext från Prickiform, och bokstäver från Ma Vinci. QK-bokstäver, ett par brads och mönsterpapper.

Häromhelgen lånade vi en hästtransport av en tjej för att öva lastning med ponnyn. Tycker hon kan få ett vårkort också:Krokus och text från Prickiform, TACK från Kortmakaren och övriga bokstäver från Ma Vinci. Tre fyrkantsbrads och mönsterpapper.

Det är skönt med helg! Om en stund, när dottern kommit hem från stallet, väntar söndagmiddag, och sedan blir det nog en liten stund framför TV:n med lite virkning. :D

Tack för titten och må så gott!

En namnsdag kom och gick...

Förra fredagen hade dottern namnsdag. Vi brukar inte fira namnsdagar nåt vidare, men ett kort kan man ju alltid pyssla ihop! Dottern favvofärg är turkost, så jag plockade fram det som fanns, och så här blev kortet:Flicka från The Greeting Farm, grattis från Inkywings. Mönsterpapper, punchinella, en fjärilsberlock i kedja fastsatt i en brad. Lite band, och en hemmavirkad blomma i håret.

Nästan all snö har smält bort, vilket är ganska skönt. Hoppas den sista isen försvinner också!! Det är i och för sig väldigt vackert när träden är frostklädda, men ändå...

Tack för titten och må så gott!

En försent firad födelsedag...

Idag har det SNÖAT!!!!!!!! Vår lilla gata och gatan ut till nästa lite större gata har inte blivit plogade, så det var inte roligt att ta sig ut idag. Tur det inte var sådant väder när vi åkte ner till Blekinge över nyår!

Till Blekinge kom också min bror med familj. Brorsonen fyllde år i mitten av november, och nu var det dags för uppvaktning. Tillsammans med en bok fick han följande kort:Pojke och etikett från hÄnglar & stÄnglar, bokstäver från Making Memories. QK-etiketter, -ballonger och -bokstäver. Lite mönsterpapper. Grattiset är monterat med distanstejp (syns inte direkt på bilden).

För övrigt hittade jag en ny sak häromdagen när jag surfade runt som jag vill ha: såna här små lådor!! Vill ha, vill ha!! Små tittskåp som man kan pussla ihop lite som man vill, om jag förstår det hela rätt, och sedan dekorera/inreda efter eget huvud. Tim Holtz är väl kanske inte riktigt min stil, men dessa lådor kan man nog använda till mycket annat också! :-D

Tack för titten och må så gott!

God fortsättning!!!

Det gamla året tog slut och det nya har börjat. Jul- och nyårshelgerna har varit lugna och avkopplande, med mycket ledighet för hela familjen och besök hos släkt och vänner. Och tid för pyssel!!! Förra årets sista amigurumi blev den här snögubben som dottern fick i sin adventskalender dagen innan julafton:Mönstret har jag hittat på Crochetville forum. Gillar hans glada uppsyn!! Snögubbegarnet är Kinnagarn Jasmine 8/4 och halsduken och mössan är gjorda i Svarta Fårets jubileumsgarn.

Det nya årets första amigurumi blev en sköldpadda:Skalet och magen kommer från Annie Obaachans bok "Super Cute 25 Amigurumi Animals to Make". Armar, ben och huvud är eget påhitt efter inspiration från boken, men jag tyckte bokens varianter var lite för spinkiga. Så jag lade till några maskor...  Garnet är Svarta Fårets Jubileumsgarn.

Tack för titten och välkommen åter!

RSS 2.0