FödelsedagshÄngel nr 2

Den andra brorsdottern som fyllt år - i början av maj - fick det här kortet när de var uppe och hälsade på i midsommarhelgen - snarlikt lillasyrrans kort i förra inlägget:HÄngel från hÄnglar & stÄnglar, grattiscirkel från Aud Design, bokstäver från Making Memories. Utstansad blomma med QK-blad, lite blingstenar och lite brads.

Sommarvärmen har återkommit, och nedräkningen mot semestern har börjat. I ugnen står en plåt med muffins eftersom dottern och en kompis ska på picknick imorgon, och då kan det ju behövas något onyttigt i matsäcken också.

Tack för titten och må så gott!

En födelsedagshÄngel

I midsommarhelgen har min bror och hans barn varit uppe och hälsat på. Svägerskan jobbade, så hon kunde tyvärr inte följa med. Men eftersom vi inte har träffat brorsbarnen på länge så passade det på att uppvakta de två födelsedagsbarnen. Först lilltjejen, som fyllde år i början av mars. Hon fick tre Littlest Pet Shop-figurer tillsammans med det här kortet:HÄngel från hÄnglar & stÄnglar, födelsedagstext från Aud Design. Lite band, lite QK-blad till blomman som är dekorerad med en liten snutt pärlfloss, några brads, och lite blingstenar i en swirl. Bokstäverna är från Making Memories.

Nu ska maken och jag ut på en promenad i det fina vädret, medan dottern åker till stallet en stund (läs: halva dagen) för att putsa utrustning och ha hopplektion i eftermiddag.

Tack för titten och välkommen åter!

En glad överraskning...

...var den nya affären i Bäckebol - Stoff & Stil. När jag och maken var på IKEA för ett tag sedan såg jag skyltar om att de skulle öppna denna veckan, och i onsdags efter jobbet tog jag en sväng dit. Det var ju nästan som en pysselaffär! Inte bara tyg och tråd, som jag hade förväntat mig, utan garn, virknålar (även mitt favvomärke Clover!), knappar, pärlor, band, mm mm mm. Jag köpte två virknålar, plastgranulat att fylla amigurumi med (om man vill att de ska sitta lite stadigare) och mask-/varvmarkörer. En bra utflykt, tycker jag!

Mitt improviserade Englandsprojekt blev en liten kaninfröken. Jag hade grått garn med mig, och ett par lila ögon, och en kanin kändes som ett bra val. Jag hann inte göra klart alla delar när jag var på resande fot, men nu är hon klar:Hon är virkad i Svarta Fårets jubileumsgarn, och mönstret är egenpåhittat men med inspiration från andra figurer jag har gjort. Moroten är virkad i Kinnagarn Jasmine 8/4. Öronen är "fyllda" med tyg som jag fyndade på symässan i Kviberg i höstas.

Tack för titten och välkommen åter!

I väntan på flyget

Jag brukar alltid försöka vara ute i god tid när jag ska ut och flyga. Det är skönt att inte behöva stressa, och att kunna sitta ner och ta det lugnt en stund innan det är dags för avfärd. Så gjorde jag även förra söndagen, när jag skulle åka till England. Det ingick dock inte i planerna att planet skulle vara försenat! 1,5 timme, enligt informationen när jag kom till Landvetter, men i slutänden blev det 2 timmar, pga strul tidigare under dagen med teknik och personal.

Då blev det helt plötsligt VÄLDIGT mycket tid över. Till pyssel. Jag hade med mig ett mönster på japanska som jag hittat på nätet på en liten elefant, och jag hade tänkt mig att det skulle bli veckans kvällsprojekt. Nu blev nästan alla delar klara medan jag satt på Landvetter och på flyget, så under kvällarna blev det till att improvisera!
Så här blev i alla fall elefanten:Den är virkad i Svarta Fårets jubileumsgarn. Hatten och elefanten är från mönstret, medan halsduken är egenpåhittad, och blommorna låg överblivna från något annat projekt.

Nu väntar Harry Potter på DVD!

Tack för titten och välkommen åter!

Den är klar! Den är klar!

Fast egentligen har den varit klar en hel vecka, men förra helgen försvann fortare än kvickt, och på söndag eftermiddag åkte jag återigen till England på tjänsteresa, så det blev ingen tid över till bloggande då. Men nu - min hittills största amigurumi:Något framtung, ser det ut som... och han har faktiskt TVÅ ögon, även om det inte ser ut så på profilbilden ovan:En flodhäst, virkad i Drops Eskimå ullgarn - väldigt tjockt - efter ett mönster i Mia Bengtssons senaste bok. Puh! Det var ganska mycket amigurumi att hålla i när jag höll på med kroppen. Lite ovanligt mönster med annorlunda ökningar och minskningar, och pillriga tår att göra, men det var roligt! Fast jag tror nog jag föredrar de lite mindre figurerna...

Ute faller ett stilla sommarregn, men det är åtminstone ganska varmt. Det är skönt! Dottern började sommarlovet i torsdags, och vi får väl hoppas att fortsättningen blir bättre - hon är nämligen dunderförkyld! Och idag är det ett år sedan vi köpte Freddy, vår ponny. Det är läskigt vad tiden går fort! Så här såg han ut idag efter vi hämtat in honom från hagen (dottern har tagit bilden):Tack för titten och välkommen åter!

I väntan på... del 2

Nu är kroppen (puh!) och öronen (inte så mycket puh!) klara, men fortfarande återstår fyra ben och en svans på mitt "stora" projekt. Så här kommer en annan liten figur under tiden:En koala från Dawn Tussaint, och mönstret finns här för den som är sugen på att göra en egen version. Egentligen ska det vara lite vitt "fluff" i öronen och en liten vit krage runt halsen, men det har inte blivit av. Får se om jag pillar dit det sedan... Hon är förresten virkad i Svarta Fårets jubileumsgarn.

För övrigt tycker jag att temperaturen ute just nu är klart behagligare än den som var i helgen!

Tack för titten och välkommen åter!

I väntan på...

... nästa projekt tänkte jag visa en panda som ÄNTLIGEN blev färdig häromdagen. Den har legat halvfärdig jättelänge, för jag fick inte ordning på ögonen, trots flera försök. Så till slut så tänkte jag att jag får justera lite, och tog fram filt och säkerhetsögon istället för virkade ögon och lappar bakom ögonen. Då blev resultatet så här:Kinnagarn Jasmine 8/4 använde jag, och som sagt filt som bakgrund till ögonen. Filten är fastsydd med "osynlig tråd" - en väldigt tunn nylontråd som jag hittade på symässan i våras. VÄLDIGT tunn! Så tunn tråd att det var svårt att se var den var någonstans. Eller så är det åldern och försämrad syn! ;-)

Nästa gång blir det en annan panda!

För övrigt njuter vi av sol och värme och långhelg! Sommaren är tillbaka igen!

Tack för titten och välkommen åter!

En liten nalle...

Hittade detta mönster (bläddra ner lite på sidan) på en liten nalle och var tvungen att testa. Så här blev min:Svarta Fårets jubileumsgarn och pärlor till ögon. Han blev lite sned av någon anledning, men det ska väl synas att han är handvirkad?! ;-)

Nu väntar fem dagars ledighet, vilket ska bli otroligt skönt! Det borde bli tid till både nyttigheter och pyssel och stall! Och kanske en eller annan liten utflykt. Läste i GP om årets skulpturutställning i Pilane, och dit skulle det vara roligt att åka. Vi har pratat om det flera år, men aldrig riktigt kommit oss för. Kanske i år...? Det är lite lagom långt att åka dit från Torslanda.

Tack för titten och välkommen åter!

RSS 2.0