Några nya alster...

Häromdagen - i söndags tror jag - fick maken och dottern äntligen sina försenade alla hjärtans dag-presenter. Maken fick den här:Ett litet nyckelpigepar på en stubbe med ett utkarvat hjärta på. Mönstret finns i tidningen Crochet Today's januarinummer och är gjort av Ana Paula Rimoli. Jag har använt Kinnagarn Jasmine 8/4 till de här små krypen.

Dottern fick denna skapelse:Efter inspiration på en blogg gjorde jag ett mormorsrutehus till en liten mus. Kommer inte för mitt liv ihåg var musmönstret kommer ifrån... Den är i alla fall gjord i Svarta Fårets jubileumsgarn, och huset i Peaches & Creme 4 ply worsted weight. Lite tjockare bomullsgarn som maken köpte på en inköpsrunda i England i höstas.

Sista figuren för idag är en egendesignad humla, inspirerad av ett flingpaket. Jag kommer inte ihåg vad flingorna heter, och det är inte en sort som vi köper, men det finns i alla fall en glad humla på paketet. Så här blev min variant:Kroppen är virkad i Svarta Fårets jubileumsgarn och vingarna i Drops Kid-silk (tror jag det är).

Nu är det hög tid för middag!!

Tack för titten och må så gott!

Vår och garnmystik

Igår upptäckte jag till min glädje att en av våra tappra pelargoner redan blommar!!Känns som ett smärre underverk, eftersom de blommor som finns hos oss är av den tåliga sorten. Vatten en gång i månaden, typ. Och så blommar den ändå!?

Det här med garnstorlek är lite mystiskt, upptäckte jag i förra veckan. Jag virkade en nalle och en panda, gjorda efter exakt samma mönster (förutom öronstorleken och att nallen har en nos) och i Svarta Fårets jubileumsgarn. Ändå blev de inte lika stora:Jätteskumt! Eller som maken sa:"Tur att det inte var ett par sockar!" Om man nu skulle vilja ha sockar i olika färger... ;-) Mönstret finns i alla fall här. Jag vet inte om det möjligen kan bero på olika masktäthet, men eftersom jag virkade dem alldeles efter varandra så känns det lite konstigt. Och hur skulle det ha blivit om det varit mycket större figurer???

På tal om våren så har nästan all snö på gräsmattan smält bort nu. I backen upp mot skogen bakom huset är det dock fortfarande ganska isigt - till dotterns förtjustning, som skrattar glatt åt alla som halkar fram. Tror det är dags att byta till en liten vårligare rubrik!

Tack för titten och må så gott!

Födelsedag...

Igår var vi uppe på Tjörn på kalas för svågersonen, som fyller 11 år i morgon. Han fick en fotboll och detta kort (som inte har så mycket med fotboll att göra):Muffins från Prickiform och grattis från Inkywings. Ballongbrads och halvpärlor på muffinsen. Ett par blommor.

Idén till att dekorera muffinsen har jag "lånat" från Ingrid/Inola.

I eftermiddag väntar stallet, men nu tror jag att jag ska sätta mig och virka lite. Idag är en söndag med inte så mycket inplanerat, och det känns väldigt skönt!!!

Tack för titten och må så gott!

Oj vad det var länge sedan!!

På något sätt har tiden runnit iväg fortare än kvickt, och det var länge sedan det var en uppdatering. Det har varit lite lugnt på pysselsidan på sistone - har virkat lite ibland i soffan, men i pysselrummet var det länge sedan jag var. Nu har jag i alla fall pysslat ihop två födelsedagskort som jag tänkte visa upp!

Först ut är kortet till svågerdottern som fyllde tonåring för ett tag sedan:Flicka från The Greeting Farm, bokstäver från Making Memories och grattisstämpel från Aud design. Lite blommor fastsatta med brads och ett par ballongbrads. Om jag inte minns fel kommer papprena också från Making Memories!

Nästa kort är till en kompis som fyllt år:Flicka från hÄnglar & stÄnglar, grattistext från Kortmakaren och snirklar från My Paper world. Ett par tygblommor fastsatta med en brad, med lite pärlfloss under.

För övrigt längtar vi efter våren, och i helgen broddade vi av Freddy. Det får väl ändå räknas som ett vårtecken! Förhoppningsvis klarar han sig till nästa vinter innan vi behöver brodda  igen, men det märker vi! Ingen snö kvar i hagen, och solen både lördag och söndag!

Tack för titten och må så gott!

RSS 2.0