Mors Dag

Idag är det mors dag, och till mamma skickade jag detta kort:



Nalle från FunStamps, morsdag-text från Inkywings, och sedan magnetbokstäver. Martha Stewart-stans, halvpärlor och utstansade blommor. Mönsterpapper...

Häromveckan var jag i England på tjänsteresa, och denna gången hade jag turen att åka till en stad med en HobbyCraft-affär. Pysselaffär typ Panduro, fast med lite bredare sortiment. En av de saker jag köpte var en mönsterswirl (Jewel Template) från Bazzil, och det är den jag har använt på kortet ovanför. Rolig leksak! Lite blingstenar köpte jag också att ha till mallen. Jag fyndade också en snögubbestämpel för 2 pund, och en massa små lådor att ha småplock i. Långa nålar att ha för att sy ihop amigurumisar kändes också som ett bra köp. Tror att det var några andra småsaker också... Helt klart ett bra besök!

Nu väntar en stund i pysselrummet!

Tack för titten och välkommen åter!

Tredje gången gillt...

...fast egentligen var detta andra gången gillt! Jag skulle göra en kanin till dopkortet i föregående inlägg, och detta blev första försöket, men andra gången med detta mönster:



Akrylgarn köpt på Coop och lite borstat. Tyvärr blev han alldeles för stor, men dottern tog tacksamt emot honom när han "blev över". :)

Om en stund ska jag åka till stallet (fast ridskolan i detta fallet). Ikväll väntar teorilektion... Ingen ridning - suck!

Tack för titten och välkommen åter!

Kombinationspyssel

Igår var vi på dop. Det blir inte så ofta nuförtiden, men igår var det dags för yngsta svågerns yngsta son att bli döpt i Lindome kyrka, tillsammans med två andra små bebs. För ett tag sedan såg jag ett bokkort på Scrapdrakens blogg, och jag tyckte ett dop vore ett bra tillfälle att testa denna teknik. Så här blev min variant (bilderna har dottern tagit med sin mobil, eftersom jag totalt glömde bort att fota kortet innan vi åkte hemifrån):

Framsidan



Bebis från hÄnglar & stÄnglar, bokstäver från Making Memories. Lite blommor och QK-blad, och ett hemmagjort ljus (efter en idé på någons blogg).

Insidan



Här var tanken att det skulle vara med en bild på Melker, men tekniken behagade inte samarbeta, så det fick bli lite passande mönsterpapper istället, samt en liten amigurumi (virkad efter samma mönster som kaninen i detta inlägg, men mycket tunnare garn).

Dessutom var det svågerns födelsedag igår, så han fick detta kort:



Igelkott från Penny Black, grattis från hÄnglar & stÄnglar. Tygblommor och QK-blad och några brads.

Dagens tredje kort gick till svägerskan som också har fyllt år:



Flicka från hÄnglar & stÄnglar, grattistext från... kan det vara Magnolia????, några blommor och brads, QK-blad, lite band.

Det var allt för denna gång! Nästa gång blir det nog några små figurer igen...

Tack för titten och må så gott!

Två födelsedagskort

Förra helgen var dottern på födelsedagskalas (fast så kanske det inte heter längre?!) hos en klasskompis. Tillsammans med presenten hade hon med sig detta kort:



Bi från Rubber Stampede, grattisstämpel från Aud Design, tre små blingstenar i hörnet, lite band, och QK-bokstäver. Vårigt vitsippepapper!

Mamma har också fyllt år, och hon fick detta kort:



Igelkott från Penny Black och en liten okänd grattisstämpel. En tygblomma med en utstansad blomma och en blombrad tillsammans med QK-blad. Lite band, och små droppar/ploppar i hörnen.

Nu är det helg, och det ska bli så himla skönt! Funderar på om vi skulle åka på någon liten utflykt någon av dagarna - kunde vara trevligt!

Tack för titten och må så gott!

Två små figurer till...

Jag är sedan länge nallefantast, och hittade ett mönster på Ravelry från Bluebeary treasures. Resultatet blev så här:



Garnet är Kinnagarn Jasmine 8/4, och knapparna kommer från Do-Crafts. Pärlor till ögon istället för säkerhetsögon. Fötterna och tårna var ganska kluriga att virka, och jag är inte helt säker på att det verkligen blev som det var tänkt. Men jag är nöjd ändå!

Nästa filur blev den här lilla kaninen:



Mönstret kommer härifrån, och jag har använt Svarta Fårets jubileumsgarn som jag borstat lite med en kattborste för att han ska bli lite gosigare. Även denna filur har fått pärlögon istället för säkerhetsögon.

Ute skiner vårsolen, men vinden har varit illa kall idag! Det märktes i förmiddags när dottern och jag hjälpte till vid en tävling på ridskolan. Jag stod vid insläppet till ridhuset, och fastän solen sken så var det väldigt kallt! Men det är VÅR!!!!!!!!!!!!!!!

Tack för titten och må så gott!

RSS 2.0