Den lille hemmaveterinären...

...eller: saker vi inte visste att man måste kunna som hästägare!

Förrförra måndagen när dottern kom till stallet hade Freddy trampat av sig en sko, så det blev ingen ridning den dagen. När hovslagaren kom dagen därpå upptäckte han hovröta i en av framhovarna, så ingen ridning den dagen heller, och veterinär fick tillkallas. Han ordinerade penicillin.

Hästar äter gräs. Därför kan de inte äta penicillin som vi människor gör. De måste få penicillin i sprutform (intramuskulärt). Det gör inte veterinären mer än första gången. Sedan är det hästägarens sak att fixa. Det vill säga jag och maken. Det vill säga två ekonomer! Jag frågade veterinären om man verkligen får göra sådana saker utan utbildning, men det fick man (tyvärr). Så han visade hur vi skulle göra, och lämnade över penicillin och sprutor och nålar. Jag och maken stod kvar och undrade hur vi skulle lyckas med detta....??

Andra dagen fegade vi ur och bad om hjälp av en hästmamma i stallet som är läkare till vardags. Hon visade oss en gång till hur man ska göra, och var man ska sticka in sprutan, och hur man kollar att man inte träffat en blodåder, och vi fick även en del andra nyttiga tips.

Tredje dagen hade vi med oss hästmamman, som övervakare och stöd, men maken fick göra själva veterinärjobbet. Jag höll i grimskaftet och pratade med Freddy, medan hästmamman pratade med maken och visade. Och han fixade det galant!!!

Fjärde och femte dagen fixade vi det helt på egen hand! Vem hade vågat tro det?!?! Maken tyckte det var superläskigt (och jag med - det är allt en himla tur att jag är ekonom och inte något inom vården!!!!!!!!), men vi fixade det!! Och nu är Freddy nästan tillbaka i sin gamla form igen - han fick vila några dagar i samband med penicillinkuren - och dottern är nöjd och glad igen.

Hittade förresten en bild på honom på stora datorn:Dottern tog bilden i slutet av augusti utanför stallet...

Tack för titten och må så gott!

Två födelsedagar...

...firade dottern häromhelgen. Två klasskompisar hade kalas ihop, och de fick dessa kort:

Flicka från hÄnglar & stÄnglar, grattis-stämpel från Skogstokiga, bokstäver från Making memories, några brads, lite blommor, QK-blad, lite band...

Samma upplägg, men olika varianter på mönsterpapper.

Nu är maten klar... Tack för titten och må så gott!


Idag var det nervöst!!!!!!!!!!!!!

Hmmmm... tycker bloggen har varit lite dålig på att uppdatera på sistone. Även om jag klickar på "spara och publicera" så händer det inget... Gör ett nytt försök i dag tisdag, men egentligen var det tänkt att detta inlägg skulle dykt upp redan i söndags...


*********************************************


Ibland får det bli lite annat än pyssel i bloggen. Som idag till exempel. Mycket nervöst var det, för dottern skulle tävla i sin första clearround ("träningshoppning under tävlingsliknande former", eller vad det brukar stå i propositionerna), d v s hopptävling där man får prisrosett om man tar sig runt banan felfritt (utan att riva några hinder eller vägra).

Ponnyn är en ganska erfaren herre på 14 år, men vi har bara haft honom i snart 3 månader. Under denna tiden har dottern bara hunnit med två "riktiga" hopplektioner för tränare, förutom att hon hoppat några gånger på egen hand när vi själva byggt upp några enkla hinder.

Och idag var det dags för tävling! Dottern var supernervös, och vi föräldrar likaså... (en bekant i stallet tyckte att vi såg blekare ut om nosen än dottern!!) Men det gick jättebra! Efter en i dotterns tycke alldeles för lång väntan på deras tur blev resultatet två felfria rundor (60 cm och 70 cm), och de två första prisrosetterna med världens bästa ponny följde med hem!!!!!!! Freddy fick lite extra havre som belöning när vi kom tillbaka till stallet, och vi själva firade med glass till efterrätt efter middagen. Smarrigt!

Nästa gång ska jag visa ett par födelsedagskort...

Tack för titten och må så gott!

Padma är klar!

Igår kväll blev Padma klar! En liten mintgrön elefant i lite annorlunda teknik, eftersom alla delar virkades ihop. I vanliga fall brukar man sy fast armar och ben och andra "lösa" delar, men här virkades allt ihop till en helhet. Smidigt men klurigt! Så här blev slutresultatet:Ögon av filt och svarta brads, samt Kinnagarn Jasmine.

För dig som vill göra en egen Padma finns mönstret på denna blogg.

Tack för titten och välkommen åter!

Ett par öron...

Här är nästa del av Padma:Padma är virk-a-longen som jag hittade här. I kväll är det fredag, vilket hos oss innebär film och fredagsmys. Och virkning. Nu återstår kroppen, och den verkade lite klurig, tyckte jag, när jag ögnade igenom mönstret igår kväll... Bild kommer så småningom...

I onsdags var dottern hemma från skolan med huvudvärk och lite feber, och då fick jag tillfälle att rida Freddy. Han är en maxad D-ponny (147,5 cm) och viktbärande, vilket innebär att även jag kan rida! :D Och det var lektion för dotterns instruktör. Puh! Efter en timmes privatlektion kändes det som att huvudet bara snurrade av alla höger och vänster och skänklar och sittben. Mycket lärorikt och nyttigt och roligt, men väldigt intensivt!

Tack för titten och må så gott!

RSS 2.0