Senaste nytt på amigurumifronten...

Förra veckan var det sportlov, och vi åkte som vanligt en långhelg till Värmland. Lite onödigt i år kanske, med tanke på hur mycket snö vi har här hemma i Torslanda, men det var väldigt skönt med luftombyte. Så väldigt mycket skidåkning blev det dock inte! :-( På fredagen fanns det "tillplattade"  breda spår på slingorna (vi åker längdskidor), men inga skidspår. Eftersom det har varit kallt ända sedan snön kom så är den väldigt fluffig, och spåren bara yr igen. Men vi åkte några vändor i alla fall, och hade det jätteskönt ute i friska luften! Varm soppa och kex till efterrätt smakade gott efteråt! På lördagen var det "lite" snöigt, och vi möttes av en skylt med "stängt pga omöjligt väder". Men eftersom vi var där - helt ensamma - så åkte vi en liten vända ändå, på ett av de kortare spåren. Vi passade också på att åka lite i en backe, nu när vi hade skogen för oss själva. Det var så mycket snö så skidorna försvann i fluffet!! Det blev tidig återresa till vandrarhemmet, och en lugn eftermiddag med pyssel! Jag hade tagit med mig akvarellfärger och stämpelbilder, och roade mig med det, medan dottern ritade och maken läste. Väldigt lugnt och skönt det också!

Och så blev det lite virkat på kvällarna, så klart! Jag gjorde en liten elefant som blev så här:


Ljusblått akrylgarn (Svarta fårets jubileum) och gröna bradögon. Jag hittade paket med brads i endast en färg på In-Ex förra helgen, och köpte både gröna och svarta (tror jag det var), så nu har jag många ögon!!

Elefantmönstret kommer från Lionbrand, och det gör även den här lilla spinkiga nallen som dottern fick i alla hjärtans dag-present tillsammans med ett kort:Här blev det bomullsgarn från (Kinnagarns Jasmine) och svarta bradögon.

Maken fick kärleksbacillen från Veronicas virkalong, fast jag valde att inte dekorera min med vingar och antenner, utan bara ett hjärta på magen och en muffins bakom ryggen:Likadant garn som till dotterns nalle, men bruna ögon istället. Muffinsen blev nog inte riktigt som det var tänkt, men den ser i alla fall ut så här (lite suddig bild - ursäkta):Blåbärsströssel i form av pyttepärlor på!

Nu ska jag gå och steka pannkakor. Det blir morgondagens mellanmål på Scandinavium, dit jag och dottern ska för att titta på hästtävlingar!

Tack för titten och må så gott!

Två nya kort och en garnbok...

Blev på tulpanhumör idag igen, och invigde en stämpel som jag köpte på rea förra året (!). Det blev ett väldigt enkelt kort, och ett kort med en bit av den hemmagjorda tulpanbakgrunden:Tulpanstämpel från Heindesign och text från Inkywings. Ett band och tre brads och så var det klart!

Nästa kort är "färglagt" med chalks efter att jag stämplat med Versamark-dynan. Vet inte om denna stämpel egentligen är så bra för den typen av färgläggning, men jag var sugen på den tekniken idag! :-)Tulpan från Heindesign, bakgrundsstämplarna från SeeD:s vårsamling och texten från October stamps. Tre små blingstenar i hörnan.

Dessutom har jag gjort en garnbok för att hålla reda på mina garner, nu när jag fastnat i virkträsket också. Och jag inser att det nog är med garn som med stämpelfärger - man måste ju ha alla färger (nästan!), om att utifall att... Eftersom jag inte hittade någon stämpel med virkanknytning fick det bli en hÄngel, tillsammans med QK-bokstäver. Tänkte det kan vara bra att ha en "lista" över garner, så att man inte köper dubbelt och så.Imorgon är det alla hjärtans dag, och jag har gjort varsitt kort till maken och dottern. Tror dock inte att dottern blir så överraskad, eftersom hon fick syn på korten i veckan och undrade vem som skulle ha dem. Jag svarade lite svävande att jag inte visste än, men att jag sett fina kort i en blogg och ville försöka mig på liknande. Får väl se reaktionen i morgon!

Tack för titten och må så gott i vinterkylan!

En till liten nalle...

Kom på att jag alldeles missat den här lilla krabaten:Han har stått i min amigurumihylla sedan i december och väntat på att få visa upp sig på bild. Och nu blev det äntligen dags. Virkad i akrylgarn (Svarta fårets jubileumsgarn), och så har jag försökt "borsta till" honom lite så att han blir lite lurvig. Tror jag behöver öva mer på det! Han är ganska len, men inte så himla lurvig... Mönstret kommer förresten från Mia Bengtssons bok "Virka amigurumi".

Tack för titten och må så gott!

P.S. Det är löjligt kallt nu! I morse visade termometern i bilen -17 grader!? Suck! När kommer våren????????

En liten sköldpadda...

Ikväll hade jag bättre tumme med tekniken, och det gick att tanka över bilder från kameran. Håller fortfarande på med mitt stämpelinspirerade projekt, och här är några av delarna:Just nu ligger det projektet i vila, eftersom jag har ett par andra saker på gång - Veronicas virkalong och en liten nalle. De kommer väl så småningom på bild här...

Dessutom har jag gjort en liten sköldpadda, efter mönster i Mia Bengtssons bok. Den blev så här:En liten blomma som dekoration tyckte jag att den behövde. Blev faktiskt riktigt nöjd med här lilla filuren! Brads till ögon - hittade stora svarta brads på Matton strax innan jul, och köpte en paket inför kommande virkprojekt.

Vintern fortsätter, och nästa vecka väntar sportlov. Jag ska vara ledig ett par dagar - det ska bli skönt!!!!

Tack för titten och må så gott!

RSS 2.0