Ett födelsedagskort

Häromkvällen var dottern på kalas hos en kompis. Tillsammans med presenten hade hon detta kort med sig:Igelkottstämpel från Penny Black, grattis från Inkywings, bokstäver från Ma Vincis. Blommor med pärlbrads som jag hittade på rea på Panduro tidigare i somras. Vimplar och lite band.

När jag gjort klart kortet såg jag att vimplarna trotsar tyngdlagen och hänger "uppåt". Tja... det kanske blåser uppåt här, eftersom även ballongen svävar uppåt???

Nu ska maken och jag ta en promenad i sommarkvällen.

Tack för titten och välkommen åter!

Triss i katter - del 3

Den tredje och (för tillfället) sista katten är en liten japansk kattunge. Det är andra gången jag försöker mig på ett japanskt mönster, med symboler och bilder istället för text. Hmmm... Japanska figurer virkas ofta i varv/avslutade cirklar, istället för som en enda lång spiral, och huvudet (som var den del jag började på) ser inte så vacker ut på baksidan. Lite som om den stackars katten varit hos doktorn och opererat huvudet. Eller Frankensteins katt...  Till kroppen gick det bättre, för jag hittade en blogg som förklarade med ord hur man ska tolka mönstrena, så där syns inget "operationsärr".

Så här blev i alla fall katten:Lite pillrigt att sy fast trampdynorna (eftersom jag inte har något textillim i mina gömmor), men det gick. Han är virkad i Kinnagarn Jasmine 8/4.

För övrigt har jag gjort årets första julkort, men det visar jag en annan dag!

Tack för titten och välkommen åter!

Triss i katter - del 2

Nästa katt är inte så stor, trots att han är ett lejon:Han är virkad i Kinnagarn Jasmine 8/4 efter ett mönster i Mia Bengtssons tredje bok. Manen var riktigt klurig, och det dröjde ett tag innan jag klurade ut hur de maskorna funkade, även om det fanns bra bilder i boken till hjälp. Men jag fick göra en liten övningsbit att öva på, innan öglorna satt som det skulle. Övning ger färdighet!

Jag njuter av ledigheten och igår var familjen på utflykt till Pilane gravfält, och årets skulpturutställning. Vi är väl kanske inte jättekulturella i vår familj - åtminstone inte vad gäller skulpturer - men detta var på en lagom nivå, med glimten i ögat och lite annorlunda saker. Jättekanin, Pilane naturhistoriska museum, krokodiler, lindansare... Kan rekommenderas om ni har vägarna förbi!

Tack för titten och välkommen åter!

Triss i katter - del 1

De tre senaste alstren jag har virkat har blivit katter. Ibland när man surfar runt på olika bloggar så hittar länkar till nya bloggar, och vid något tillfälle hittade jag ett ryskt (!) mönster på en katt. Så här blev min version:Han är virkad i Svarta Fårets jubileumsgarn, och har säkerhetsögon och broderade detaljer. Med hjälp av Google translate, lite amigurumierfarenhet och en och annan gissning så gick det att klura ut hur han skulle virkas...

Och nu är det SEMESTER!!!!!!!!!!!!!!!! Jag hade mitt sista möte på jobbet idag, och strax innan halv ett var det klart. Nu är jag ledig i fyra veckor! Hur skönt på en skala är det då??? :-D

Tack för titten och må så gott!

Ny stämpel!

Även om det blir mycket virkeri nuförtiden, blir det också ett och annat kort. Och för ett tag sedan köpte jag några nya stämplar - av den sötare varianten... Här kommer första kortet med en av dem:Nallestämpel från Lily of the Valley, textstämpel från Inkywings, ett par hjärtbrads som legat och skräpat i lådan, en rosa hjärtknapp och två QK-hjärtan som hänger ihop. Mönstersax och mönsterpapper.

Kortet fick maken i fredags när vi firade 16-årig bröllopsdag. Därav alla hjärtan! :-)

Idag är det regnigt ute, och det blir en del pyssel inomhus. Och det är bara några timmar kvar till semestern - jag ska jobba halva dagen imorgon, men sedan väntar fyra veckors ledighet. Det ska bli otroligt SKÖÖÖÖNT!!!

Tack för titten och må så gott!

En hyfsat stor panda...

...blir det om man virkar med storlek 4 på virknålen. Så här blev min mörkblå-vita panda, som jag virkade efter Mia Bengtssons mönster i hennes senaste bok:Den är virkad i Peaches & Creme 4 ply worsted weight - ett ganska tjockt bomullsgarn som maken köpte åt mig i höstas när han var i England. Jag är inte riktigt nöjd med masktätheten - i vanliga fall brukar jag kunna virka ganska tätt/hårt, men här var det inte så lätt, och stoppningen lyser igenom lite i armar och ben. Ska göra ett nytt försök nångång med annat garn, och se hur det blir...

För övrigt var dagens glada överraskning att kön till passcentralen var betydligt kortare än väntat. Det har stått i GP om de långa väntetiderna för att beställa nytt pass, så jag och dottern var inställda på det värsta idag, och hade laddat med bok och virkeri för att fördriva tiden. Men vi kom dit 10 minuter innan de öppnade, och var färdiga 25 minuter senare. Vi behövde bara vänta en kvart!!!!!!!!!!! Helt otroligt skönt! Ibland är det bra att vara morgonpigg fastän det är sommarlov (för dottern) och ledig dag (för mig)!

Tack för titten och må så gott!

RSS 2.0